2021. dec 01.

Vaníliás piskóta recept

írta: Pálma Nyirő
Vaníliás piskóta recept

3 tojásos piskóta

Hozzávalók: 

3 db m-es tojás

2dl tej

2dl étolaj

2x125g cukor

3OOg liszt

2tk sütőpor

3 tk vanília aroma

csipet só

 

Elkészítés:

Egy 2Ocm-s tortaformát (magas lesz, ketté lehet majd vágni) sütőpapírral kibélelünk. Előmelegítjük a sütőt, 18O fok, alul felül sütés. Kettéválasztjuk a tojást, a sárgáját habosra verjük a 125g cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, vaníliaaromát. Átszitáljuk a lisztet a sütöporral egy nagy tálba. A fehérjét a másik 125g cukorral nem túl kemény, krémes habbá verjük egy csipet sóval. A tojásos-tejes-olajos keveréket a szárazanyaghoz öntjük és kézihabverővel egyneművé keverjük. Vegül hozzáöntjük a felvert fehérjehabot. Spatulával keverjük össze, hogy szép ...

Tovább Szólj hozzá

vanília piskóta 3tojásos

2021. nov 28.

Fehér macaron

írta: Pálma Nyirő
Fehér macaron

Sziasztok! Ígértem, hogy megosztom veletek a fehér macaron készítésének módját. Ezt a  receptet  a neten találtam, nem magam kísérleteztem ki, viszont változtatnék azon, hogy a macaronokat sütés előtt száradásig állni hagynám. Ez azért fontos, hogy könnyebben megemelkedjen a sütőben és így lesz ‘talpuk’. Jó tanácsként annyit fűznék még hozzá, hogy amennyire csak lehet ragaszkodj a recepthez, mert így nagyobb eséllyel sikerül majd a kis apróság :)

...

Tovább Szólj hozzá

2021. nov 28.

Bellini a pezsgőkrémes epres macaron

írta: Pálma Nyirő
Bellini a pezsgőkrémes epres macaron

Sziasztok! Ma egy olyan macaront mutatok be nektek, ami igazán méltó a macaron névhez, mivel minden ízében francia. Mint azt már tudjuk ez a kifinomult aprósüti ugyan Olaszországban készült először, és innen indult hódító útjára de igazán a franciák tették híressé. A 14-15, század derekán járunk, amikor a cukrászmesterség kedveltté válik és fejlődése szépen ível felfelé. Ezzel egyidőben a parfümök világa is virágzott, bár ez már sokkal régebbre nyúlik vissza a történelemben.. Az első illatosító szereket állítólag már az egyiptomi hölgyek is használták. A modernebb parfüm-kultúra kialakulásának egyik mérföldkövéhez viszont a XX. században landolunk, megszületett 1921-ben a Coco Chanel, Chanel N°5. Ez volt az az illatt, ...

Tovább Szólj hozzá

2021. nov 28.

Brownie

írta: Pálma Nyirő
Brownie

Extra ragacsos

Sziasztok! :)

Ezt a browniet egy kedves barátunk szülinapjára sütöttem és siker van, mert nagyon ízlett neki! :) Azt mondta nagyon jó, mert ragacsos.. Igen ez az :) Ez a lényeg egy jó brownienál, az állag!
Na akkor lássuk miből mennyi kell..

tumblr_npurrunjbz1txcha7o1_1280.jpg

Hozzávalók:

26 dkg étcsokoládé (inkább 3 tábla ;) )
10 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darabolt dió (én most helyette tejcsoki kockákkal szórtam meg)

tumblr_npurrunjbz1txcha7o2_1280.jpg

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót vagy csokit. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása