2021. dec 01.

Vaníliás piskóta recept

írta: Pálma Nyirő
Vaníliás piskóta recept

3 tojásos piskóta

Hozzávalók: 

3 db m-es tojás

2dl tej

2dl étolaj

2x125g cukor

3OOg liszt

2tk sütőpor

3 tk vanília aroma

csipet só

 

Elkészítés:

Egy 2Ocm-s tortaformát (magas lesz, ketté lehet majd vágni) sütőpapírral kibélelünk. Előmelegítjük a sütőt, 18O fok, alul felül sütés. Kettéválasztjuk a tojást, a sárgáját habosra verjük a 125g cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, vaníliaaromát. Átszitáljuk a lisztet a sütöporral egy nagy tálba. A fehérjét a másik 125g cukorral nem túl kemény, krémes habbá verjük egy csipet sóval. A tojásos-tejes-olajos keveréket a szárazanyaghoz öntjük és kézihabverővel egyneművé keverjük. Vegül hozzáöntjük a felvert fehérjehabot. Spatulával keverjük össze, hogy szép sima krémet kapjunk. Mérleg felett töltsük tortaformába, 45Ogramm lesz egy adag. Két adagot tudunk majd kisütni. 

1O percig 18O fokon, majd 25 percig 16O fokon készre sütjük.

 

 

 

Szólj hozzá

vanília piskóta 3tojásos