Brownie
Extra ragacsos
Sziasztok! :)
Ezt a browniet egy kedves barátunk szülinapjára sütöttem és siker van, mert nagyon ízlett neki! :) Azt mondta nagyon jó, mert ragacsos.. Igen ez az :) Ez a lényeg egy jó brownienál, az állag!
Na akkor lássuk miből mennyi kell..
Hozzávalók:
26 dkg étcsokoládé (inkább 3 tábla ;) )
10 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darabolt dió (én most helyette tejcsoki kockákkal szórtam meg)
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót vagy csokit. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég /legalábbis ha magasra szeretnénk/. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hülés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk /de anélkül is percek alatt elfogy/ ;)